Pages


Aquila vol. 2

13. lokakuuta 2011

Tein viime syksynä ensimmäinen pitsihuivini, ja malliksi valikoitui Aquila. Huivi vilahteli yhdessä, jos toisessa blogissa ja olihan sellainen itsekin tehtävä. Kyseinen  huivi on ollut kovassa käytössä; tein sen teeteen Kamenasta, ja siitä onkin tullut luottohuivini, johon voi kääriytyä kun aamu tuntuu ihan liian kylmältä:) Huivi on kuitenkin aika iso, ja siten joskus liian kuuma tai paksu, joten tarvetta oli isolle, mutta ohuemmalle pitsihuiville.

Elokuussa Lumoavassa Langassa käydessäni muilla asioilla, huomasin hyllyssä BC Garnin babyalpaca-lankaa ihanassa harmaanruskean sävyssä. Kuvissa väri näyttää valitettavasti liian harmaalta. Lanka oli vyyhdillä aivan taivaallisen pehmeää<3 Onneksi ostin lankaa kaksi vyyhtiä, sillä yksi vyyhti ei aivan riittänyt. 
Hieman ärsytti keriä uusi vyyhti pelkästään kahden viimeisen kerroksen takia... Etenkin kun kello oli jo yli puolen yön, ja halusin saada huivin valmiiksi, että pääsen sitä seuraavana päivänä pingottamaan. Projekti (ravelry): Sohvi's Aquila vol. 2
Malli: Aquila by Sari Åström (ravelry)
Lanka: BC Garn Babyalpaca 10/2 au27
Langan menekki: 105 g
Puikot: Addi lace 3,50 mm
Fiilis: Ihanaihanaihana!

Neuloin huivin Addin 3,5 millimetrin pitsipyöröpuikoilla. Mallikuvio oli vanha tuttu, joten neulominen ävi nopeasti. Tein ensimmäisen kaavion toistettavan aluen 9 kertaa. Lankaa oli miellyttävä neuloa, vaikkakin uskon, että neuletuntuma olisi ollut vielä mukavampi KnitPron puisilla puikoilla. Neulottaessa neulepinta tuntui hieman epäilyttävän pörröiseltä, mutta pingottaessa pörröisyys hävisi. 
Koitin pingoittaa huivin mahdollisimman isoksi, ja tällä kertaa pingottaminen onnistui ihan kohtalaisesti. Maltoin nyt jopa antaa huivin liota vedessä puolisen tuntia ennen pingotusta. Yleensä olen hieman hätäinen, ja kastelen vaan neuleen. Huivi kasvoi kivasti kokoa, ja yhdeksän kertaa oli riittävä määrä ykköskaavion toistoiksi. 

Lopputuloksena oli siis ihanan ylellinen unelmapehmyt huivi. Aquilaa ei kyllä enää tee mieli hetkeen tehdä uudelleen:). Lankaa tekisi kyllä mieli käydä ostamassa lisää, ja aloittaa jokin toinen huivi... Aloitteleville pitsihuivineulojille suosittelen Aquilaa. Ohjeet ovat selkeät (ja suomenkieliset), ja huiviin ei tarvitse osata kuin ihan perussilmukkamalleja. 

Leave a Comment

Lähetä kommentti