Pages


Noro-raitaa

12. elokuuta 2012

Sainpa viimein kuvattua nämä huhtikuussa valmistuneet sukat. Kävimme eilen siskon kanssa mökillä poimimassa mustikoita ja samalla kannustamassa Juustolan taukopaikalla erästä Syöteajoon osallistunutta maantiepyöräilijää... Ei ole mikään yleisölaji se... Lähtiessä hoksasin napata sukat ja kameran mukaan. Kerrankin oli yhtä aikaa aurinkoinen keli, malli ja kuvauspaikka, jossa ei ole ulkopuolisia töllistelemässä tai kuvien taustalle ei tule naapurien autot...


Sukkiin on käytetty Lumoavan Langan arvonnasta voittamaani lankaa, sekä viime syksynä syntymäpäivälahjaksi saatua Noroa. Toisen sukan varresta tuli hiukan metsäinen makuuni, mutta onneksi kärjissä tuli tuota violettia raitaa. Loin sukkiin 64 silmukkaa, joista jouduin varressa pari kaventelmaan. Neuloin sukat poikkeuksellisesti yksi kerrallaan, ja niinpä toisen sukan varsi on nyt sitten hieman löysempi kuin toisen... No hyvä muistutus siitä, miksi niin ei kannata tehdä. Kantapäätä en raidoittanut, joten toista lankaa kului 10 grammaa enemmän.


 Kokeilin ensimmäistä kertaa Cat Bordhin Sweet Tomato heel-kantapäätä. Googlettamalla löysin videon perusteella kirjoitetun ohjeen, joten ei tarvinnut seurata hiiiiiiiiiiiiitasti etenevää ohjevideota. Omaan jalkaan kyseinen kantapää istuu kuin nakutettu, ja taitaapa päästä vielä moniin moniin sukkiin. Kuvissa mallin jalka on hieman isompi kuin omani, joten kantapää ei ehkä ihan asetu käytetyillä silmukkamäärillä kohdalleen. 


Noro Kureyon Sockista neulotut sukat ovat parhaita unisukkia. Ne alkavat jotenkin välittömästi lämmittämään varpaita, ja ne ovat huomattavasti lämpöisemmät kuin esimerkiksi Dropsin Fabelista tai Cascade Yarnsin Heritagesta tehdyt sukat. Voittavat myös Nallesta tehdyt sukat. Joillakin neulojilla on ollut huonoja kokemuksia langan kulutuskestävyydestä, mutta omien kokemuksieni perusteella tämä on kyllä yksi parhaista sukkalangoista. Aiemmin neulomani Noro-sukat eivät ole kuluneet juuri yhtään, vaikka olen käyttänyt niitä kengissä, ja ovat joutuneet vahingossa pesukoneeseenkin. Keväällä tuli Hulluilta Päiviltä ostettua lankaa pari kerää uusia väriyhdistelmiä varten, mutta pitää ensin saada ensimmäinen Wollmeise-neulomus valmiiksi...   Projekti (ravelry): Sohvi's Noro Socks 
Malli: Omasta päästä, kantapää Cat Bordhi's Sweet Tomato Heel
Lanka ja menekki: Noro Kureyon Sock S164 23 g ja Noro Kureyon Sock S188 34 g
Puikot: KnitPro Symfonie 2,5 mm 15 cm sukkapuikot
Fiilis: Ihanat unisukat:)

Leave a Comment

 1. Somat raitasukat! Pitäisipä opetella tuo "tomaattikantapää", se näyttää niin kivalta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos:) Tuo kantapää on tosi helppo, ekan toiston jälkeen ei paljon tarvi ohjetta vilkuilla:)

  VastaaPoista
 3. En oo jotekin koskaan innostunut tuosta Norosta mutta nämä sukat nähtyäni tuli sellainen olo että pitäis melkeen itekin... Kirjoitit että kantapäätä et raidoittanut, siis raidoititko sukat muuten? Eikös langalla siis tule raitaa itsestäänkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa noihin raitoihin tarvii kahta eri väriä, mutta tietty jakamalla kerän kahteen osaan ja vähän kikkailemalla luulisi saavan raitaa myös. Tuo ei siis raidoitu itsekseen.

   Poista
  2. http://sohvikuttoo.blogspot.fi/2011/09/basic-ribbed-socks-vol-1.html
   Noista sukista näkee siis millaista tulee suoraan kerästä neulomalla.

   Poista
  3. Ah ok! No nämä raidoitetut on ihanat! :)

   Poista
 4. Melkoisen idyllinen kuvauspaikka. :) Ihanan pehmoisen oloiset sukat!

  VastaaPoista
 5. Tosi kivat sukat. Ja juuri tuo metsäisä osa varsinkin vetoaa minuun. :)

  VastaaPoista