Pages


Kuura-huivi

23. helmikuuta 2012

Ostin viime joulukuussa kaksi vyyhtiä Cascade Yarnsin Heritage Silkkiä jotain kivaa pitsihuivia varten. Minulla on pari vuotta sitten ostettu kirkkaanpunainen villakangastakki, mutta sitä ei ole oikein tullut käytettyä kun ei ole ollut oikean värisiä asusteita, ja ajattelin luonnonvalkoisen olevan sopivan hyvin punaisen takin kanssa. Tai no, napitkin siihen pitäisi ehkä vaihtaa, kullalla somistetut napit ovat sinällään ihan sievät, mutta suurimmassa osassa laukkujani ja kenkiäni on hopean tai muun harmaansävyiset soljet, ja eri metallinsävyjähän ei voi käyttää yhtäaikaa:DAloitin langasta ensin suosittua Harunia, mutta onnistuin heti alussa koko ajan saamaan väärät silmukkamäärät, ja purin koko aloituksen, ja laitoin langan hautumaan. Sitten törmäsin ravelryssa pyöriessäni Milja Uimosen suunnittelemaan Kuura-huiviin, ja mikäpäs sopisi paremmin Kuura-nimiseen huiviin kuin valkoinen silkkinen lanka.


Huivi on perinteinen niskasta aloitettava kolmiohuivi. Malli on todella helppo, ja suurin osa ajasta neulotaankin oikeaa tai nurjaa. Sopiva tv-huivi siis. Mieleenkiinto pysyi kuitenkin ihan hyvin yllä, ja vasta viimeistä kertaa toistettaessa mallikuviota alkoi hieman kyllästyttämään:)

Aluksi huivi vaikutti hieman pieneltä, mutta pingottaminen teki tälläkin kertaa ihmeitä, ja huivista tuli ihan mukavan kokoinen. Lankakin muuttui kastellessa edukseen. Neuloin huivia käyttämättömillä Addin pitsipyöröillä, ja lanka oikein soljui puikoilla. Ehkä jopa hiukkasen liikaa. Ehkä jo käytetyillä puikoilla neuletuntuma olisi ollut hieman tahmaisempi. Ainakin itse olen huomannut noiden Addin puikkojen hieman kuluvan ja tulevan tahmaisemmiksi käytön myötä. Langasta en ollut neulonut aikaisemmin mitään, mutta varmasti jatkossa pääsee puikoille uudestaankin (no, itseasiassa on päässytkin jo). Silmukoiden lipsahtaessa vahingossa puikoilta, lanka kyllä lähti tosi helposti ja nopeasti purkautumaan alaspäin. Silkkisyyden ansiosta lanka ei niin takerru kiinni, mutta toisaalta sitä on sitten helpompi purkaakin.


Projekti (ravelry): Sohvi's Kuura Shawl
Malli: Kuura by Milja Uimonen
Lanka: Cascade Yarns Heritage Silk
Langan menekki: 116 g
Puikot: Addi Lace pyöröpuikot 3,0 mm
Fiilis: Ihana huivi! Helppo ja nopeasti valmistuva malli!


Leave a Comment