Pages


Silkkii

15. huhtikuuta 2012

Kävin lankalauantaina neulomassa Lumoavassa Langassa, ja kuten aika usein, neulomisseuran lankaostokset ja suunnitelmat inspiroivat myös minua, ja mielessä alkoi muotoutua suunnitelma kesäneuletakkilärpäkkeestä, joka olisi kevyt ja laskeutuva.  En kuitenkaan ostanut lankoja, vaan lähdin kiltisti kotiin selaamaan ravelryä ohjeen toiveessa. Ohje tietysti löytyi ja teki mieli heti aloittaa, mutta koska oli lauantaina muka järkevä ja jätin langat ostamatta, jouduin kärvistelemään kauhessa langantuskassa tiistaihin asti, kiitos pääsiäisen pyhien.


Ja kuten kuvasta näkyy, kieltäytyminen on pahasta, ja neuletakkilankojen lisäksi tuli sitten ostettua vähä muutakin. Mustat BC Garnin Soft Silkit on siis sitä kesäneulehuitulaa varten, tummanharmaa saman firman Silkbloom Extra Fino on huiviin ja Noron Kureyon Sock on uusia raitasukkia varten. Olen kauheassa kierteessä tuon Noron kanssa, lankaa jää aina sen verran, että kerän ostamalla saa vielä toisetkin sukat... 

Ja jotta langan määrä ei pääsisi vähenemään siirsin äitini stashistä itselleni neljä kerää Dropsin Liniä, ja viisi kerää Novitan violettia Bambua. Linistä olen suunnitellut tekeväni Dropsin langalle suunnitteleman liivin, ja Bambuista pitäisi neuloa tiskirättejä vähäisen kokoelman jatkoksi. Väri ei nyt oikein ole ihan sitä ominta, mutta kyllä se siivoukseen menee.Eilen sain Nororaita-sukat valmiiksi, ja tekisi mieli aloittaa heti toiset. Olen "vähän" jäljessä tuon Noro-innostuksen kanssa, mutta noiden raitojen ja väriyhdistelmien muodostumisen seuraaminen on kyllä käsittämättömän koukuttavaa. Tekisi mieli melkein aloittaa seuraavat sukat kolmella eri värillä, kun noista sukista jäi vielä parikymmentä grammaa jäljelle, joten siitä saisi vielä raitoja sukkiin.

Leave a Comment

 1. Tiskirätit täälläkin menossa, tosin odottelevat kaiken muun keskellä sopivaa väliä tullakseen valmiiksi. Blend bamboosta. En mistään löytänyt tuota Novitan bambu lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Bambu on tainnu poistua Novitan valikoimasta. Nuo äidiltä saamani Bambut taitavat olla jo aika vuosikertatavaraa.

   Poista
 2. No nyt äkkiä linkkiä siihen neuletakkiohjeeseen?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ravelry.com/patterns/library/vitamin-d
   Nyt on tekstissäkin:)

   Poista
  2. Tuosta langasta (voin vaan kuvitella miten ihanan tuntoista se on käsissä) ja ideasta inspiroituneena täytyy ehkä itsekin alkaa kattella jotain neuletakin ohjetta itselle. Harvemmin tajuan edes ettiä ittelle ohjeita :D

   Poista
  3. Tuossa on kyllä tosi kiva tuntuma, ei sellaista liukasta sileää silkkiä, vaan sellaista aitoa ja rouheaa:)

   Poista
 3. Njaa...ei olisi pitänyt tulla katsomaan...jos pikkaisen saisi tuota noroa <3 (kipittää nettipuotiin...)

  VastaaPoista
 4. Sinullahan on paljon suunnitelmia, mutta niinhän siinä aina tuppaa käymään itselläkin. :) Ihana tuo neuletakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmia näyttää kertyvän etenkin silloin kun ei ole oikein aikaa toteuttaa niitä:)

   Poista
 5. Ihania lankoja ja kivan näkönen tuo d-vitamiinitakki, jonka suunnittelit neulovas. Mä en oo neulonu noroa vieläkään... en vaan oo jaksanu innostua. Mä tuun jälessä kaikesta usiamman vuojen, mutta hyvin on ehtiny kaikkeen mukkaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkinhän ole muutaman vuoden jäljessä tuosta Noroinnostuksesta, muuthan taisi hehkuttaa sitä 2-3 vuotta sitten jo... Enkä varmaan nytkään olisi, jos en olisi taannoin arvonnassa voittanut ensimmäistä Noro-kerääni:)

   Poista
 6. Tsekkaappa haaste mun blogista!

  VastaaPoista
 7. Sinulle on haaste blogissani :)
  http://nurinoikeineiku.blogspot.com/2012/05/haastetta-elamaan.html

  VastaaPoista