Pages


Keskeneräistä

5. marraskuuta 2011

Neulerintamalle iski yhtäkkinen hiljaisuus, ja nekin vähäiset neulomiset on aloitettu, purettu, aloitettu uudestaan, purettu, vaihdettu mallia, aloitettu, purettu, kyllästytty ja kasattu neuleentekeleet kassiin ja unohdettu sinne... Milloin en ole osannut tehdä aivan yksinkertaiselta ja helpolta näyttävää mallia, milloin lanka ja ohje eivät ole sopineet yhteen tai puikot ovat olleet vääränkokoiset, ja juuri ne sopivat puuttuvat... Mutta jotain uutta on kuitenkin tekeillä vaikeuksista huolimatta:)

Kädentaitomessuilta ostettu Heritage 150 on odotellut sopivaa ohjetta, aloitin siitä ensin fingering-paksuiselle langalle suunnitellut sukat, mutta lankahan oli liian paksua, vaikka periaatteessa fingerin-paksuista onkin... Sitten aloitin langasta Ishbel-huivia, mutta jotenkin lanka oli siihen taas liian paksua. Onneksi neulova ystäväni sitten kysyi, olenko katsonut paksummille langoille tarkoitettuja ohjeita (miten mä en tajunnu tätä itse?:D). Ravelryssä ohjeita selailtuani päädyin aloittamaan Kalajoki-sukat. Aloitin sukat ensin 3 mm sukkapuikoilla, mutta sukka näytti niin valtavalta, että päädyin vaihtamaan puikot suoraan 2,5 millimetrisiin.



Puikoilla on myös merisockista perussukat, jotka olivat jo melkein valmiit, kunnes huomasin, että sukat olivat aivan eri kokoiset... Hetken kyllä mietin, että annanko olla, mutta päädyin sitten purkamaan jo valmiin sukan, joka oli huomattavasti tiukemmalla käsialalla tehty kuin puikoille oleva keskeneräinen, joka oli lähempänä oikeaa kokoa. Nyt pitäisi sitten löytää inspiraatio sen toisen sukan aloittamiseen...



Työhuoneella taukoneuleena on Cascade Yarnsin 220:sta aloitettu Baktus. Tästä langasta piti tulla jotain ihan muuta, mutta silmukat ja neule ei vaan alkanut näyttää samalta kuin kuvassa, joten kyllästyin ja aloitin baktuksen. Sen teko pitäisi nyt ainakin onnistua. Tästä unohdin valitettavasti ottaa kuvan.

Kävin hakemassa viime viikonloppuna vähän inspiraatiota Lumoavasta Langasta. Rowanin felted tweed on pyörinyt aina silloin tällöin mielessä ja olen selaillut sille sopivia ohjeita ravelrystä. En oikein tiedä edes mistä kyseisen langan oikein keksin, mutta yhtäkkiä sitä oli pakko saada:) Lompakossa kuumotti vielä täysi kanta-asiakaskortti, jolla sai 20 prosentin alennuksen, joten päätin ostaa sillä langat. Lanka on muuten hieman hintavaa (8,40€/ 50g), mutta alennuksen jälkeen ihan kohtuuhintaista, joten ostin sitä huivin ja pipon verran sävyssä rage. Punainen kausi jatkuu yhä... Lisäksi ostin toisen KnitPron sukkapuikkosetin (15 cm). Tykkään tehdä ainakin osan sukista sukkapuikoille magic loopin sijaan, ja teen sukat mieluiten yhtä aikaa, joten tarvitsin lisää puikkoja.


Pienen myssyprojektin olen kaikessa hiljaisuudessa saanut tässä valmiiksi, mutta siitä lisää myöhemmin. Nt noiden Kalajokisukkien pariin:)


Leave a Comment

Lähetä kommentti