Pages


Basic Ribbed Socks vol. 1

1. syyskuuta 2011

Noro-kerä alkoi kuumottaa viikonloppuna, ja siitä oli pakkosaadatehdäjotainjaäkkiä. Omat villasukkavarastoni alkavat olla aika heikonlaiset, kaapista löytyy lähinnä jotain äidin tekemiä paksuista langoista tehtyjä sukkia, jotka eivät oikein pysy enää kunnolla jalassa. Perussukalle oli siis tarvetta, ja ravelryn jonoon oli päätynyt perussukkien ohje, joten eikun tuumasta toimeen.


Koska tosiaan polte iski lauantai-iltana, ei lankakauppaan ollut pääsyä ja kotoa ei löytynyt sopivaa lankaa raitojen kaveriksi, päädyin tekemään sukat pelkästä Norosta. Aiempia kokemuksia langasta ei ollutkaan, niin oli kyllä ihan mielenkiintoista tarkkailla, miten värit muuttuvat. En ole varmaan vielä tehnyt oman kokoisia sukkia näin  lyhyessä ajassa eli neljässä päivässä.


Projekti (ravelry): Sohvi's Basic Ribbed Socks 
Malli: Basic Ribbed Socks by Kate Atherley (ravelry)
Lanka: Noro Kureyon Sock S164
Langan menekki: 57 g
Puikot: KnitPro 3,00 mm
Fiilis: Huiput! Istuvat hyvin, malli on huippu! 

Malli on yksinkertaisuudessaan koukuttava ja sitä on mukava neuloa. En ole mikään nurjien silmukoiden tekemisen ystävä, joten 3 o 1n-joustin oli varsin mieluisaa neulottavaa. Sukista tuli jalkoihin hyvin istuvat. Tosin tein sukkia tällä kertaa sukan kerrallaan, joten pääsi käymään niin, että jälkimmäisestä sukasta tuli hieman tiukempi. Tosin se kyllä istuu jalkaan hieman paremmin. Yleensä teen sukat yhtä aikaa, mutta oikeankokoisia puikkoja ei ollut kuin yhdelle sukalle.

ps. Twisted flower-sukista tulee heti juttua, kun vaan saisin niistä hieman kunnollisemmat kuvat...

Leave a Comment

  1. Kivan näköiset sukat. Itse en ole malttanut Noroa käyttää sukkiin, mutta ehkä pitäisi...

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Tuli kyllä tosi kivat ja mukavantuntoiset sukat paljaaseenkin jalkaan, joten kannattaa kokeilla:)

    VastaaPoista