Pages


Swallowtail shawl

27. syyskuuta 2011

Swallowtail Shawl on yksi ravelryn suosituimpia huiviohjeita, ja omassa jonossakin se on ollut jo pitkään. Aloitin huivin toukokuun lopussa, harkitusti ennen KYHin alkamista, ettei siitä vaan tule KYH-projekti:) Kuvittelin huivia suurityöläisemmäksi, ja en halunnut siihen mukaan pitsihuvia. Huivi lepäili kesäkuukaudet, kunnes elokuussa päätin urakoida keskeneräisiä projekteja loppuun. Taisin viikon aikana viimeistellä 4-5 työtä. Huivi jäi odottamaan pingotusalustani kotiutumista (Bilteman palapelit). Oli  typeryyksissäni lainannut ne siskolleni Rovaniemellä, enkä ollut ottanut huomioon, että tarvitsisin niitä itsekin. 

Projekti (ravelry): Sohvi's Swallowtail Shawl 
Malli: Swallowtail Shawl by Evelyn A. Clark (ravelry)
Lanka: BC Garn Silkbloom Extra Fino
Langan menekki: 57 g
Puikot: Addi Lace 3,5 mm
Fiilis: Lanka on superihanaa, huivi on ihana, mutta tuleeko käytettyä...?


Huivi onnistui ihan kivasti. Minulle uutta oli nyppyjen tekeminen. Alussa se oli hieman rasittavaa, kun lenkit olivat liian tiukkoja, mutta loppujen lopuksi niiden tekeminen oli ihan hauskaa. Kunhan vaan huolehti, että ne ovat tarpeeksi löysiä ja, että nurjalla puolella kaikki lenkit tulevat varmasti mukaan. Pingotus ei ollut ihan täydellinen, toinen puoli ei vaan suostunut asettumaan kunnolla. Ei sitä onneksi käytössä huomaa. Pingotin huivn reunan suoraksi, mutta näin jälkikäteen ajateltuna,sen olisi voinut pingottaa hieman V:n muotoon. Neuloin huivin addin pitsipyöröpuikoilla, ja ainakin niillä, tuota lankaa oli aivan ihana neuloa. Langassa 45% mulperisilkkiä ja 55% merinovillaa eli täyttä ihkulankaa. Olin varannut huivia varten kaksi vyyhteä, ja hieman jouduin toisesta vyyhdistä käyttämään. 


Huivi on omasta mielestäni "shawliksi" aika pieni, ennemminkin kokoa "shawlette". Itse vilukissana olen isojen huivien ystävä, joten en nyt sitten tiedä, tuleeko sitä käytettyä. Tekisi mieli antaa se lahjaksi, mutta reunakaaviossa on pari virhettä, ja en haluaisi antaa lahjaksi huivia, jossa on virheitä, joskaan niitä ei asiaa tuntematon kyllä huomaa. 

Leave a Comment

  1. Hienoltahan se näyttää. En minäkään nypyistä pidä, mutta tuossa kielokuviossa ne ovat melko välttämättömiä oikean "lookin" saavuttamiseksi. Tarpeeksi terävät puikot ovat kyllä välttämättömät hermojen säilyttämiseksi.

    Koko ei ehkä ole kääriytymishuivin luokkaa, mutta kaulahuiviksi koko näyttää passelilta. Kaikenlaista oppii käyttämään, kun opettelee. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Addin pitsipuikot olivat kyllä erikätevät niiden nyppyjen teossa.
    Eiköhän huivi ainakin silloin tällöin pääse käyttöön; olen vain liian tottunut kääriytymään aina johonkin ihanan lämpimään jättihuiviin aamulla:D

    VastaaPoista