Pages


Totuuden hetki

31. joulukuuta 2012

Viime vuoden lopussa tuli ethtyä muutamia neulomiseen liittyviä uuden vuoden lupauksia. Yleensähän nämälupaukset tuppaavat unohtumaan tammikuun kahden ensimmäisen viikon aikana, mutta aika hyvin nämä tuli pidettyä mielessä.

1. Opettelen muutaman uuden tekniikan. En esimerkiksi ole ikinä tehnyt lyhennettyjä kerroksia, tai kahta sukkaa samalla pyöröpuikolla. Edit Lisäksi neulon kärjestä aloitettavat villasukat.

Uusia tekniikoita olivat muun muassa Judy's Magic Cast On, jota käytin Nuvem-huivissa, Cat Bordhin Sweet Tomato Heel-kantapää, jota käytin Nororaitasukissa. Lisäksi osallistuin Lumoavassa Langassa järjestettyyn TTS-pajaan. Niin ja opettelinhan kehräämään värttinällä.

2. Ostan enemmän suomalaisten värjäämiä lankoja.
Ostin Louhittaren Luolan Väinämöistä ensimmäisen kerran. Muita ei sitten tullutkaan ostettua.

 3. Pidän kirjaa vuoden ajan ostamistani langoista, jotta saan selville paljonko niihin kului rahaa.
Pidin Excel-taulukkoa, johon kirjasin neulomiseen liittyvät ostokseni. Summa on jäätävä. Lankaa tuli ostettua n. 4 kiloa lisää. Ensi vuoden lupaus taitaa olla langanostolakko ja varastoneulonta.

4. Kommentoin enemmän muiden blogeihin. 
Yritin parhaani, readerillä lukiessa ei vaan pysty suoraan kommentoimaan, ja sitten kommentin jättäminen unohtuu.

 5. Teen jonkin kirjoneuleen.
Ehkä sitten ens vuonna. Nämä sukat olisivat niin ihanat.

 6. Teen neuleen, johon lisätään helmiä.
Aloitin Aeolian-huivin, mutta huivi on hieman hautautunut muiden projektien kiilatessa sen ohitse.

7. Neulon jotain omistamistani neulekirjoista.
Neuloinhan ihan Cookie a:n Sock Innovationista yhdet sukat ja kahdet Knit.Sock. Love-kirjasta. Jotenkin tulee aina neulottua ravelrysta ladattavista ja tulostettavista ohjeista, aanelosia on jotenkin helpompi raahailla mukana kuin kirjoja.

Leave a Comment

 1. Hyvinhän nuo lupaukset piti ;) Tuottoisaa neulevuotta 2013!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ideasta! Saan kai lainata sen itselleni? Ehkä tosin hieman soveltaen ;) Oli mukava löytää uusi kiva blogi seurattavaksi.

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sinulle tunnustus, käy kurkkaamassa. :)

  VastaaPoista
 4. Kohdan 5 kirjoneulesukat ois kyllä tosi upeat!

  VastaaPoista
 5. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista
 6. Käyn aina täällä tsekkaamassa, joko olisit päivittäny. Innolla odotan. :D

  VastaaPoista