Pages


Nuvem

1. joulukuuta 2012

Wollmeisen pitsi-ihanuudesta neulottu Nuvem valmistui jo elokuussa. Täydellisestä huivista pitäisi saafa täydelliset kuvat. Täydellisiä olosuhteita täydellisiä kuvia varten ei kuitenkaan sattunu kohdalle, ja yhtäkkiä oltiinkiin jo lokakuussa. Ei auttanut tyytyä kuin epätäydellisiin olosuhteisiin, josta ei seurannut muuta kuin epätäydellisiä kuvia. Nyt joulukuun alussa olosuhteiden ollessa vieläkin epätäydellisemmät, alkoivat nämä kovin epätäydelliset kuvat näyttää ihan siedettäviltä.Lanka on tosiaan kesäkuun alussa Saksasta raahattua Wollmeisen Lace-Garnia, jossa on 300 grammassa 1591 metriä. Lankaa huiviin kului kokonainen vyyhti, ja viimeiset 200 silmukkaa piti päätellä eri langalla. Se on erittäin miellyttävää neulottavaa. Langassa on hieman Wollmeisen langoille ominaista "onko tämä puuvillaa"-tuntoa, mutta huomattavasti vähemmän kuin paksummissa. Langan väri on Dornröschen, ja se on sekoitus punaista ja pinkkiä. Värit sekoittuvat todella kivasti sopivan pieniin alueisiin, liian isot lätäköt eivät oikein ole minun juttuni. Värit ovat myös sopivan lähellä toisiaan, tälläiselle värikonservatiiville osa Wollmeisen väri-iloitteluista on hieman liikaa päälle puettavaksi, vaikka vyyhdeillä kauniita ovatkin,


Neuloin huivin 3,5 mm puikoilla, ja kuten näkyy, huivi on ihan jätti-iso. Huivi oli puikoilla heinä- ja elokuun, neuloin pääasiassa iltaisin, ja en läheskään joka päivä. Mallin ansiosta se on nopeaa ja aivotonta neulottavaa, vaikka lopussa silmukkamäärät ovat hurjat. Huivi aloitetaan keskeltä ja se neulotaa kahdella pyöröpuikolla, joten joka kerroksella saa neuloa oikeaa \o/! Reunaröyhelöä varten silmukkamäärä vielä tuplataan. Tästä syystä päädyin jatkamaan päättelyä eri langalla, koska olisin joutunut muuten purkamaan jo päätellyn osuuden, röyhelön, röyhelön lisäykset sekä vielä yhden kerroksen varsinaista huivia, koska röyhelöstä ei voinut jättää kerroksia pois ilman efektin kärsimistä. Huivin viimeistelin kastelemalla ja levittämällä sen kuivumaan. En sen kummemmin alkanut sitä pingoittamaan, kun kokoa oli jo ihan omasta takaa, hieman oli jo vaikeuksia saada sitä silloisen yksiöni lattialle mahtumaan.
Projekti (ravelry): Sohvi's Nuvem   
Malli: Nuvem by Martina Behm
Lanka ja menekki: Wollmeise Lace Garn 310 g + hieman twiniä päättelyyn...
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm pyöröpuikot
Fiilis: Ihanan täydellinen täydellisten punaisten värien projekti!

Leave a Comment

 1. Wau, upea huivi! Taitaa Nuvem päätyä minunkin jonooni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on luonnossa vielä kivempi, kannattaa kyllä tehdä!

   Poista
 2. Malli ja väri jota en varmaan ite ois ollenkaan ensimmäisenä harkitsemassa... Paitsi tällaisten kuvien jälkeen! Itsellä samaa värikonservatiivisuutta havaittavissa, samoin tuota kuviin tyytymättömyyttä. Siksipä eräskin neuletakkiblogipostaus on vielä tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään pyörittelin, että mitä vyyhdistä teen, kun väri tuntui olevan hieman liikaa vaatteeksi, mutta onneksi asusteilla voi hieman revitellä:)

   Poista