Pages


Muikkuset

1. maaliskuuta 2012

Kaikki lähti lapasesta-kirjasta ensimmäisenä puikoille pääsivät Muikkuset-lapaset. Lapaset ovat itselleni ja naisten kokoa, kuvassa siis näyttävät hieman pieneltä isäni toimiessa mallina. Lapasia voisi myös hieman pingoittaa, kuvassa ovat suoraan puikoilta ilman kasteluita tai höyrytyksiä. Heti ohjeen nähtyäni tiesin, että haluan tehdä ne kainuunharmassukkalangasta, jota ostin viime vuonna Lumoavasta Langasta. Tein langasta aiemmin jo sukat ja ne ovat aivan ihanat, ja lanka toimii myös lapasina loistavasti.

Lapaset aloitettiin kärjestä, ja peukalo tehtiin peukalokiilan avulla. Ensin vähän jännitti tehdä lapasia väärästä suunnasta, mutta peukalon kohdalla se oli jo niin hyvin unohtunut, että iski pieni blondiuskohtaus, ja en muka millään tajunnut, miten peukalot pitäsi tehdä, kunnes muistin, että tosiaan, teenkin näitä nyt vähän eri suunnasta...


Projekti (ravelry): Sohvi's Muikkuset Mittens
Malli: Muikkuset by Mari Muinonen (tikru) from Kaikki Lähti Lapasesta
Lanka: Christinan kehräämön 3-säikeinen kainuunharmassukkalanka
Langan menekki: 77 g
Puikot: KnitPro Symfonie 3,2 mm sukkapuikot
Fiilis: Mielenkiintoinen malli, kärjestä aloittaminen toi mukavaa vaihtelua. 

Peukalon yli päästiin ja lapaset valmistuivat. Peukalon olisi voinut ehkä aloittaa hieman aikaisemmin, nyt kärkiin jäi tyhjää tilaa, mutta ainakin itselläni on lapasten kanssa pieni ongelma, että kavennuksia aloittaessa pituus vaikuttaa ihan hyvältä, ja sitten yhtäkkiä huomaa, että liian lyhyethän tuli taas. Itse laitoin lapasten alle jo hieman parhaat päivänsä nähneet nahkasormikkaat, sillä ne pitävät tuulta pyöräilessä. Hyvä yhdistelmä lyhyiin siirtymisiin pyörällä tai kävellen. Itselläni jää aina nuo nurjat silmukat hieman löysemmiksi, ja lapaset eivät ole tuosta päältä kovin tuulepitävät. Pidempää ulkona oloa en ole vielä kokeillut, siihen tarkoitukseen ehkä jotkin alpakkaiset tai muusta villasta tehdyt aluslapaset olisivat parempi vaihtoehto. 


Innostuin lapasista sen verran, että aloitin samasta kirjasta kauniit Kuurankukka-lapaset, ja niihin olenkin tehnyt jo kummatkin aluslapaset, mutta päällylapasten teko on hieman vähän hidasta, niissä kun on aika intensiivisesti seurattava kaavio...

ps. olin näköjään päässyt paikalliseen ilmaisjakeluunkin:D

Leave a Comment

 1. Vastaukset
  1. Rouhea kuvaa kyllä hyvin noita lapasia:) Sitä juuri hainkin tuolla lankavalinnalla, ja ilmeisesti onnistui ihan hyvin:)

   Poista
 2. Tosi ihanat ! Blondikohtauksestasi huolimatta olet tehnyt ihanat lapaset. Onneksi olkoon <3

  VastaaPoista
 3. Hienot on! Mulla on kans tuo kirja, joten ehkä teen muikkuset itekki joskus.

  VastaaPoista