Pages


Darkside Cowl

26. maaliskuuta 2012

Viime aikoina ei ole oikein tehnyt mieli neuloa mitään kauhean monimutkaista vaan ennemmin jotain pienempiä projekteja, joissa ei tarvitse kauheana vaivata päätään. Kävin toissa viikolla Pohjolan Langassa (eli ex-Menitassa) vähän katsastamassa valikoimaa, ja avajaisiin verrattuna valikoima olikin ihan kiva. Ostin kaksi kerää Schachenmayr nomotta Extra Merino Big-lankaa tummanviolettina. Mitään tiettyä projektia ei kyllä ollut etukäteen mielessä, mutta ravelryn selailun jälkeen päädyin aloittamaan vaatevarastostani puuttuvan kaulurin, ja mallin nimikin sopi hyvin yhteen langan värin kanssa.


Tuosta kauluri-sanasta tulee kyllä itselle mieleen ne kauheat lapsuudenaikaiset todella lapselliset kaulurit, joita oli pakko pitää, mutta eipä tuon tyyppisille cowl:lle taida suomen kielessä olla parempaakaan käännöstä. Darkside Cowl on suora putkelo, ja siitä tulee erittäin joustava joka suuntaan. Itse en putkeloa pingoittanut sen kummemmin, mutta jos sen päätyy kastelemaan ja pingoittamaan, kannattaa olla varovainen, ettei venäytä sitä.


Projekti (ravelry): Sohvi's Darkside Cowl
Malli: Darkside Cowl by Sarah Fama
Lanka: Schachenmayr nomotta Extra Merino Big
Langan menekki: 95 g
Puikot: KnitPro Symfonie 5 mm 60 cm pyöräpuikot
Fiilis: Kiva pikkuprojekti kivasta langasta!

Käytin kauluriin lähestulkoon kaiken langan, jolloin kaulurista tuli ehkä aavistuksen liian pitkä, etenkin kun se on aika paksu, mutta en viitsinyt jättää mitään nöttöstäkään jäljelle. Lanka on ihanaa paksua merinoa, ja oikein miellyttävä tälläisiin kaulassa pidettäviin asusteisiin. Putkilo-muodostaan huolimatta, kauluri asettuu aika kivasti olkapäille, koska päätelty reuna leviää hieman muuta kauluria leveämmäksi, ja kaulurin sai kivasti aseteltua takin alle. Hieman myöhäiseenhän kaulurin teko jäi, mutta onpa valmiina ensi talvea varten, ja ei siinä kuuma tullut, kun pyöräilin se päällä.

Leave a Comment

  1. Kivan näköinen! Mietinkin, että mitä sinä silloin torstaina neuloit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämähän se oli, ihan kiva julkineulomisneule, tarpeeksi helppo, mutta ei ihan tylsä kuitenkaan.

      Poista