Pages


Matkamuistoja

5. huhtikuuta 2012

Sainpas vihdoin ja viimein kuvattua hiihtoloman lankaostokseni. Käväisin hiihtolomalla viikonlopun Helsingissä. Kaverini ystävällisesti kuljetti minut Lankamaailma Nordiaan Oulunkylään, ja sieltä tuli tehtyä reissun ensimmäiset ostokset. Lankamaailma Nordia sijaitsee paikallisessa ostoskeskuksessa, ja hieman ensin epäilytti voiko se kauppa olla siellä, mutta sieltähän se sitten löytyi. Kauppa on lankakaupaksi tosi iso, ja lankaa on PALJON. Toisaalta tekee mieli ostaa kaikki ja toisaalta ei sitten osaa oikein ostaa mitään, kun sitä lankaa on niin paljon. 

Useamman tämän ostan-en ostakkaan-vaiheen jälkeen päädyin ostamaan Viking of Norwayn Ville-lankaa, saman firman Alpaca Silkkia sekä Trekking XXL-sukkalankaa. Tästä hyvästä sain sitten ilmaiseksi tuon kuvassa näkyvän harmaan kerän. Alpaca Silkit saavat suosiolla jäädä odottelemaan ensi talvea, kuten ehkä myös tuo Ville. Trekking XXL päätyy toivottavasti sukiksi tässä lähitulevaisuudessa.


Helsingissä oli samana viikonloppuna Kädentaitomessut, ja loppujen lopuksi halusin siellä kuitenkin käydä, vaikka ensin ajattelin jättää ne väliin. Messuilta ostin Titityyn osastolta kaksi vyyhtiä Shibui Socksia. Koska vyyhdit ovat eri värisiä, ei niistä saa sukkaparia, mutta ajattelin tehdä niistä kaksi pienempää projektia. Halusin kumpaakin väriä, mutta piheys iski, ja en raskinut ostaa kumpaakin kahta vyyhtiä:D Lisäksi ostin messuilta tuon lankojen alla olevan alustan. Se on oikeasti laskutaso vuokille yms, mutta itse olen käyttänyt sitä pöydällä liinan tilalla. Tuo kivasti väriä tuohon koivuiseen pöytään.

Aloitin cookie a:n Wanida-sukat jokin aika sitten, mutta aloitin ne vahingossa 0,25 mm liian isoilla puikoilla, ja varsista tuli hieman löysät. Neuloin niitä kuitenkin eteenpäin, mutta kun onnistuin hyppäämään kaaviossa kymmenen rivin yli, ja loppujen lopuksi olin purkanut niin paljon, että toisesta varresta ei ollut juuri mitään jäljellä, päätin kiskaista puikot irti, ja aloittaa jotain muuta. Norot ovat jo jonkin aikaa huudelleet kaapissa, ja päätin aloittaa ne kuuluisat Nororaita-sukat.

Raitojen muodostumisen seuraaminen on tosi koukuttavaa, ja vieläyksiraita on aika yleinen hokema iltaisin, jos on sukkia ehtinyt kutomaan. Toista väriä minulla on hieman hintsusti jäljellä, joten valitettavasti pystynyt karsimaan tuota kauheaa keltaista raitaa pois, mutta meneehän se noinkin. Varren väritys ei kyllä ole ihan suosikkiani, mutta ehkäpä se hieman paranee. Kantapäät teen sukkiin tomato heel-tekniikalla, ensimmäinen kantapää on menossa, ja kantapään tekeminen on aika hauskaa tuolla tavalla.



'

Tiedoksi vielä, että blogissa on todennäköisesti hieman hiljaisempaa toukokuun loppupuolelle asti, koska neulomisaikaa on tällä hetkellä hyvin rajatusti, ja usein käy niin, että tulee valittua blogien ja ravelryn uusimpien juttujen lukeminen neulomisen sijaan.

Leave a Comment

  1. Raitojen neulominen on kyllä sellasta koukuttavaa hommaa, sitä ei sais alottaa missään tappauksessa jos ei oo kunnolla aikaa neuloa... ;) Mulla sama vika, että vielä yks raita ja vielä yks, no ennää yks jne.
    Kauniita lankoja oot hankkinu myöskin. Rauhallista pääsiäistä.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, etenkin jos väri on juuri vaihtumassa, niin pakkoa neuloa siihen asti, että saa uuden väristä raitaa. Hyvää pääsiäistä myös sinulle!

    VastaaPoista