Pages


Rustling Leaves Beret

27. helmikuuta 2012

Heritage Silk -lankaa jäi yli Kuura-huivista, ja päätin tehdä siitä huiviin sopivan pipon. Katselin ravelrystä langasta tehtyjä pipoja, ja Coastal Knits-kirjassa olevaa Rustling Leaves Berettiä oli tehty muutama kappale. Malli vaikutti kivalta, ja mallikuvio helposti muistettavalta. Tekaisin pipon (vai mitä nämä beretit nyt sitten on) parissa kolmessa illassa tv:tä katsellessa.

Tein pipon Knit Pron koivupuisilla sukkapuikoilla, ja niillä lankaa oli vielä kivempi neuloa kuin pitsiaddeilla, vaikka niilläkin tuntuma oli todella miellyttävä. Tarkoitus oli tehdä se magic loopilla, mutta sopivan kokoisia puikkoja oli vain 100 cm pituisina, ja ainakin omasta mielestäni se on hieman liian lyhyt siihen hommaan. Testasin sitä ChiaoGoon pitsipuikoilla, mutta niillä ei homma ainakaan toiminut.


Projekti (ravelry): Sohvi's Rustlings Leaves Beret
Malli: Rustling Leaves Beret by Alana Dakos from Coastal Knits
Lanka: Cascade Yarns Heritage Silk
Langan menekki: 38 g
Puikot: KnitPro Symfonie 2,75 ja 3,25 mm sukkapuikot, 
Fiilis: Kiva pikkupipo!

Ravelryn projekteja selatessani huomasin, että aika monella pipo näytti aika pieneltä, ja omastakaan piposta ei tullut kovin suurta. Se on ehkä aavistuksen verran pienehkö, tai ainakin sen verran, että se tuntuu hieman pieneltä, ei välttämättä vielä näytä siltä. Oma pääni on aika keskiverron kokoinen, joten jos tietää omistavansa hieman isomman pään, tuosta voi tulla hieman liian pieni, tai sitä joutuu pitämään todella takaraivolla. Itse venytin omaa pienemmällä Teeman ruokalautasella, suuremman pingoittajan valinnalla saisi kokoa ehkä vähän lisää. Itse en uskaltanu ottaa isompaa lautasta, kun pelkäsin reunan sitten venyvän liikaa.

Leave a Comment