Pages


Silkkiä ja lampaantuoksua

14. joulukuuta 2011

Heti näin alkuun pitää hehkuttaa, että sain eilen RockyCoast Cardiganin valmiiksi. Eilen oli taas silmukkaseurailua LumoavassaLangassa, ja innokkaana menin jo viideksi, ja sainkin tuon Rocky Coastin neulottua loppuun, pääteltyä ja pujoteltua suurimman osan langanpäistä siellä. Tuollainen iso neuletakki paksusta langasta on vaan hieman kuuma sylissä pidettävä, mutta onneksi olin tajunnut pukeutua hieman kevyemmin, joten ei ihan paistunut sen kanssa. Siitä tuli tosi ihana, nyt kun saisi vielä oikein edustavat kuvat siitä.

Ja eihän sieltä taaskaan päässyt tyhjin käsin kotiin. Ostin kaksi vyyhtiä luonnonvalkoista Cascade Yarnsin HeritageSilk-lankaa sekä ihanaa lampaantuoksuista Kehräämö Christinan sukkalankaa. HeritageSilk on jotain huiviprojektia varten. Minulla on kirkkaanpunainen villakangastakki, ja sitä ei oikein tule pidettyä sopivien asusteiden puuttuessa, joten lankojen osto oli ihan perusteltua:) Hyviä malliehdotuksia huiville saa esittää!


Sukkalanka on 80% kainuunharmasta ja 20% nailonia, ja se on 3-säikeistä. Ostin vyyhdin, joka painoi 164 grammaa, sadassa grammassa on noin 180 metriä. Langassa on tosiaan ihana lampaantuoksu, ja jotenkin kaikkien bradpittinpepunkarvalankojen jälkeen tuo tuntuu jotenkin ihanan luonnolliselta.


Edellisessä postauksessa mainitsinkin tilanneeni jotain etsystä. Toinen paketti tuli 7 päivässä Yhdysvalloista, ja toisellakaan ei mennyt kahta viikkoa. Eräässä etsy-kaupassa oli cyber mondayn kunniaksi alennettu -15% ChiaoGoo-puikot, ja tilasin sieltä sitten KnitRed LACE-puikkoja. Otin koot 1, 2 ja 3 eli 2,25 mm, 2,27 mm ja 3,25 mm. Kaikki puikot ovat 100 cm. Nyt on sitten pitsipuikoistakin välikokoja. Tosin huomasin tässä, että minulta puuttuu 3,5 mm puikot sekä sukkapuikoista että pyöröistä. Ne täytyy ehkä vielä hankkia, vaikka eipä niille hirveänä käyttöä näytä olleen, kun huomasin niiden puutteen vasta nyt…. ChiaoGoon puikkoja en ole vielä ehtinyt testailla, mutta suunnitteilla olisi pari pitsihuivia ohuemmista langoista, niin ehkäpä sitten pääsisivät testiin.  Käyttökokemuksia voi lukea vaikka täältä.


Lisäksi olin tilannut ihanan projektipussukan täältä. Tämän yhden ostokerran perusteella voisin suositella kyseistä kauppaa. Tilaus postitettiin lähes heti tilauksen jälkeen, ja pussi on tehty todella huolellisesti, ja on oikein toimiva. Sisällä pussin kyljessä on vielä kaksi pientä taskua. Tuo musta kangas pohjassa on jotain vahvempaa kangasta kuin kuvioitu, joten kestääkin varmasti hyvin. Oma pussini on keskikokoa (pituus pohjasta yläreunaan on n. 30 cm, leveys n. 24 cm).


Pitäisi varmaan miettiä jotain langanostolakkoa,  näin näppituntumalla voisin sanoa, että tässä lähiaikoina on mennyt varmasti enemmän rahaa lankaan kuin ruokaan… Oma stashini ei nyt kuitenkaan ole mitenkään jättikokoinen (niin, miten se meni,  että riippuvaisen ei kannata verrata itseään kavereihinsa, koska kovin todennäköisesti myös heillä on ongelma…:D), ja suurin osa ostetuista langoista on ostettu projekteihin, jotka on aloitettu saman tien ja saatu jopa valmiiksi. Tässä 25 neliön yksiössä aletaan kuitenkin olla siinä rajalla, ettei langoille enää ole yksinkertaisesti tilaa:D

Leave a Comment

  1. Yleisö vaatii kuvia Rocky Coastista! ;D Mulla on Coastal Knits joululahjatoiveena. Ihania lankoja ja projektipussi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, tuo sukkalanka on ihanaa, oon nyt pari iltaa vaan hiplaillut sitä ja tuoksutellut aina välistä sitä:D
    Pitää yrittää saada kuvat otettua, valitettavasti vakikuvaajat häippäsivät matkoille ja varakuvaajallakin pitää töissä kiirettä.

    VastaaPoista