Pages


Ishbel-huivi

21. joulukuuta 2011

Kehitin jostain ihanpakkosaada-tunteen Rowanin felted tweed-lankaa kohtaan. Alun perin suunnittelin siitä tekeväni mara-huvin ja rikke-pipon, mutta maran ollessa joustinneuleen kohdalla, tajusin, etten vain pidä ainaoikeinneuleen ulkonäöstä noin suurilla pinnoilla. Samalla kuoppasin myös idean rikke-piposta.


Huivin langasta kuitenkin halusin, mutta ei siitä mitään todella pitsistä huivia voi tehdä, joten päädyin Ishbeliin. Tein huivin suuremmassa koossa, ja siitä tuli hmm.. iso. Huivin pystyy kuitenkin vielä kietomaan kaulanympärille, sillä se on yllättävän ohut loppujen lopuksi. Lanka on aivan ihkua, ja neuloessa huuteli, että voisi haluta myös neuletakiksi, mutta huiviksi se päätyi. Lopuista taitaa tulla huiviin sopiva Ishbel-beret.Projekti (ravelry): Sohvi's Ishbel
Malli (ravelry): Ishbel by Ysolda Teague from Whimsical Little Knits
Lanka: Rowan felted tweed, 150
Langan menekki: 160 g
Puikot: KnitPro Symfonie 4 mm, 100 cm
Fiilis: Kiva nopea huivi, neuloin tämän kuudessa päivässä.

Leave a Comment

  1. Oho. Siitähän tuli ihan reippaan kokoinen. Ishbel on niin kaunis malli, että tekisi mieli neuloa kolmas.

    VastaaPoista
  2. Vähän tosiaan kasvoi kokoa kastelussa ja pingotuksessa, vaikka hyvin kevyesti sen pingotin. Pitää pitää mielessä, jos tekee joskus jotain istuvaa neuletta tästä samasta langasta.
    Ajattelin ensin tehdä noista valkoisista HeritageSilkeistä Harunin, mutta saattaa olla, että teen toisen Ishbelin:) Tämä oli niin mukava neulottava, ja lopputulos on niin kaunis.

    VastaaPoista