Pages


Kolmas Aquila

25. joulukuuta 2013

Kun muutama vuosi sitten aloitin neulomisen uudelleen aka. olin toipunut tarpeeksi koulun käsityötuntien aiheuttamista traumoista, yksi ensimmäisiä neulomiani juttuja oli Ullassa vuonna 2008 julkaistu huivi. Se vilisi blogeissa, ja niinhän se oli tilattava langat Tapion kaupasta huivia varten. Itse siis löysin neuleblogit ja ravelryn aikaisemmin kuin neuloin. Tällä varmasti säästyi aika monilta hutiostoksilta lankojen suhteen (niitä saa muualtakin kuin marketista!). Puhumattakaan ohjevalikoimasta. Tästä kiitos myös neulovalle ystävälleni:).Neuloin huivin reilussa kuukaudessa (siihen aikaan olisi pitänyt kirjoittaa gradua...), ja lopputulos oli tosi ihana. Huivista tulikin käytetyin neuleeni, käytän harmaata huivia päivittäin, yleensä se on minulla kotona kaulassa. Lankavalintakin oli todella onnistunut, teeteen kamena pienessä rouheudessaan, on todella mukava huivi lanka. Toisen Aquilani neuloin BC Garnin babyalpacasta, se on myös ihana, mutta ei ole kuitenkaan yltänyt samanlaiseksi suosikiksi kuin ensimmäinen versio.


Käydessäni pari vuotta sitten Tapion kaupassa, päätin ostaa kamenaa kolmanteen huiviin. Ostin tummanpunaista, ja vihdoin viime keväänä se pääsi puikoille. Valmistumistahti ei ollut ihan vastaava kuin ensimmäisen huivin kanssa, mutta sainpa sen vihdoin valmiiksi muutama viikko sitten.

Huivista tuli taas kokoa loimi, mutta onhan se ihana! Pingottaminen onnistui mielestäni aika kivasti, ja kuvio näyttää niin hyvältä. Tässä mallissa on mielestäni yksi parhaimpia kuviointeja mitä pitsihuiveissa olen nähnyt. Sopivan graafinen, simppeli ja ei liian kukkainen. Jos jollakin on hyviä vinkkejä spekseihin sopiviin huiveihin, niin saa vinkata!


Projekti (ravelry):Sohvi's 3rd Aquila Shawl
Lanka ja menekki: teetee kamena 201, 180g.
Puikot: KnitPro Symphony 3 mm
Fiilis: Ihana! Niin jouluhuivi!

Leave a Comment