Pages


Portti2012

24. syyskuuta 2012

Perjantaina noukin kyytiin pari kanssaneulojaa, ja suuntasimme kohti Hailuotoa ja siellä pidettävää Porttia eli Pohjoisen retriittiä. Majoituimme Marjaniemessä sijaitseviin Wanhan Luotsiaseman rakennuksiin. Retriitin keskuspaikkana oli kuvassa keskellä oleva rakennus, pajailut hoidettiin oikean puolen tornitalossa. Oli tosi hienoa päästä majoittumaan Hailuotoon, ja muutenkin viettää siellä aikaa. Itsellenihän tämä oli neljäs tai viides visiitti saareen. Aika moneen kertaan tuli ihmeltyä, miksen ole täällä käynyt useammin... Meille oli järjestetty mahdollisuus käydä paikallisen oppaan johdolla tutustumassa majakkaan. Aika tiivis tunnelma oli, kun kuusi neulojaa ja opas ahtautuivat majakan valon ympärille. 


Majakan valo, joka näkyy lähes kolmenkymmenen kilometrin päähän.


Maisemat olivat niin upeat, että illalla oli pakko malttaa jättää neulominen (ja herkkupöytä) hetkeksi ja käydä kävelyllä rannassa.  Alemmassa kuvassa ei tuule, vaan heinät ovat jääneet pysyvästi tuohon asentoon.Satuimme lähtemään juuri auringonlaskun aikaan...Itse neulomisen kannalta retriitin saldona on yksi ainoa sukan varsi ja puolikas kantapää, ja hyvin paljon purkamista. Aloitin Wollmeisesta huivia, ja tähän mennessä olen purkanut ja aloittanut sen kolme kertaa alusta. Ainaoikea on liian vaikeaa, pakko saada tehdä nurjia silmukoita, joista sitten aina seuraa sileä läntti, jota ei vaan voi jättää. Purkaessa pitsiosuudesta aina tippuu silmukoita, ja siinä sitä sitten taas ollaan...

 Päädyin sitten aloittamaan taas yhdet Nororaita-sukat. Onneksi nakkasin Noropussin ja sukkapuikkosetin laukkuun lähtiessäni. Neuloin liian pitkä... eikun päätin tehdä tällä kertaa reilumman joustinneuleen sukan suulle. 

 

Sain myös tyhjennettyä lankalaatikoista minua puhuttelemattomia lankoja retriitin kirppis- ja lahjoituspöydissä. Ihan tyhjin käsin ei sieltä kotiin päässyt, saimme retriitistä  Hailuodossa kasvivärjättyä lankaa ja langalle suunnitellun kämmekkäiden ohjeen. Kioski-kahvilasta piti käydä ostamassa tuollainen parsintasieni, ja kotimatkalla pysähdyimme Luovon Puojiin, josta ostin violetin pussukan ja vyyhdin lankaa. Uusista langoista huolimatta lankasaldo pysyi onneksi miinuksen puolella. 


Portti2012 oli kyllä mahtava. Oli mukava tutustua paremmin jo tuttuihin neulojiin sekä tavata uusia neulojia ja nähdä ravelrystä tuttuja nimimerkkeja ihan oikeassa elämässä. Portin innostamana innostuin värttinällä kehräämisestäkin uudestaan... 

Leave a Comment

  1. Minun neulontasaldoni jäi Portissa tosi laihaksi. Tuntuu että purin enemmän kuin neuloin, vaikka se ei kyllä ole mahdollista, koska aloitin neuleen Portissa ja sain jotain aikaiseksi.

    Mutta kivaa oli!

    Hih, taisin bongata itseni tuolta yhdestä kuvasta :)

    VastaaPoista