Pages


Tiskirättejä Freesiasta

3. heinäkuuta 2012

Kesäkuun alussa inventoin ja järjestelin lankavarastoni, ja jostain syystä tiskirättilankoja löytyi laatikollinen, vaikka neulomieni tiskirättien määrän laskemiseksi ei tarvinnut edes käyttää kaikkia yhden käden sormia. Olenkin nyt sitten neuloskellut lähinnä vain tiskirättejä. Hampun jämistä pääsin jo eroon, ja tällä kertaa päätin kuluttaa viime kesänä ostamiani Novita Freesia-lankoja.


 Ensimmäisenä puikoille pääsi pinkki lanka, vihreä sai jäädä vielä odottelemaan vuoroaan. Ensimmäisen rätin neuloin loppuun silmukkaseurassa, toisen aloittamani sain loppuun Helsinki-München-välillä, ja ehdin aloittaa vielä kolmattakin. Itse olen aika laiska kantamaan neuletta mukanani, joten neuletapaamisia lukuunottamatta aika harvoin tulee neulottua muualla kuin kotona.


Ensimmäiset rätit tein Grandmother's Favorite-mallilla, ja kolmas on tehty Chinese Waves-ohjeella. Grandmother's Favorite on supernopea ja superhelppo ohje. Täydellinen ohje julkineulontaan, ei tarvitse sitten kotona purkaa kaikkea tapaamisen aikana neulottua;) Nämä rätit päätyvät varmaankin siivoustarkoituksiin. Keittiössä käytän mieluummin hampusta tai bambusta tehtyjä luutuja, jotenkin ajatus märästä puuvillarätistä keittiössä ei houkuta, vaikka se ei likainen olisikaan. Neuloin luutut hiukkasen suurilla puikoilla, jotta rätistä ei tulisi kauhean tiivis ja siten se kuivuisi nopeammin.Malli: Chinese Waves Discloth by Margaret K.K. Radcliffe
Lanka: Novita  Freesia
Langan menekki: 17 g
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm

Projekti (ravelry): Sohvi's Garndmother's Favorite 1 & 2
Malli:  Grandmother's Favorite by Traditional Design
Lanka: Novita  Freesia
Langan menekki: 17 g ja 17 g
Puikot: KnitPro Symfonie 3,5 mm

Leave a Comment