Pages


Chinese Waves

12. kesäkuuta 2012

Vihdoinkin jotain valmista. Olen neulonut ja purkanut Vitamin D:tä (väärä koko ja tiheys), ja aloitin Knit.Sock.Love -kirjasta Gothic Spire -sukat, mutta ne eivät oikein sovellu julkineulontaan tai niihin hetkiin kun ei jaksa keskittyä yhtään, kuten EM2012-otteluiden aikana. Olen siis kunnostautunut tiskirättien saralla. 


Violetti on äidin varastoista kaivettua Novitan Bambua ja alempi viime kesänä KYHiä varten ostetun AllHemp6:n jämistä. Mallissa joka toisella kerroksella nostetaan silmukatta neulomatta, ja joka toisella oikeaa. Pinnasta tulee kiva, ja etenkin hampusta tehty on varmasti oikein hyvä hankaukseen ja tahrojen poistoon. 

Tein hamppulangasta viime kesänä kaksi liinaa, ja niitä olen vuorotellen käyttänyt keittiössä, ja voin kyllä suositella lankaa. Liinat eivät ala haista ja kuivuvat nopeasti, ja ovat kestäneet pesua hyvin. Tosin omat helmineuleella tehdyt venyivät leveyttä todella paljon, joten kannattaa tehdä mallitilkku, jos on tarkoitus tehdä jotain, jossa koolla on väliä. Alussa liinoista irtosi mustaa nöyhtää, jota sai sitten pyyhkiä laatoista toisella liinalla, mutta parin pesun jälkeen nöyhtääminen loppui.


Malli: Chinese Waves Discloth by Margaret K.K. Radcliffe
Lanka: Novita  Bambu ja Hemp for Knitting AllHemp6
Langan menekki: 16 g ja 28 g
Puikot: KnitPro Symfonie 3,25 mm ja 3,5 mm
Fiilis: Jämälangoista eroon pääseminen ilahduttaa:)

Leave a Comment

Lähetä kommentti